Concerten

Concours

Zaterdag 13 juni heeft het AIO de finale gespeelt van het Nationaal Concours voor Jeugdorkesten en met succes. Ze zijn 1e geworden in de klasse. en hebben ook nog een prijs gewonnen voor het best uitgevoerde stuk. Kortom een geslaagde zaterdag. Met lekker eten aan het einde in een wok-restaurant.
Het linkje naar dit geslaagde concours

https://www.youtube.com/watch?v=6WVGQ0ZP-SE


Zondag 1 maart heeft het AIO meegedaan met de voorrondes van het van het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten. Samen met nog negen orkesten streed het AIO om de eer in het Akoesticum in Ede.

Voorronden Concours NCVJ - Arnhems Interscholair Orkest olv Jan Schoonenberg


De vakjury beoordeelde afgelopen weekend het AIO als hoogste van de 10 deelnemende jeugdorkesten met de woorden “Een overdonderende uitvoering, geweldig, zéér indrukwekkend.” en gaf het AIO 92 van de 100 punten mee. De finale is op zaterdag 13 juni in De Doelen te Rotterdam.
Met onderstaande link kunt U de de gespeelde stukken terug kijken en beluisteren. We zijn trots op onze dirigent en op onze spelers! Om na het beluisteren terug te gaan naar de site kunt u op pijltje vorige klikken bovenaan de internet pagina.


Link naar concoursconcert: Voorronden Concours NCVJ - Arnhems Interscholair Orkest olv Jan Schoonenberg

https://www.youtube.com/watch?v=wWRC8SXwKYw

Openbare Concerten

Het orkest geeft per jaar meestal twee openbare concerten. Het "Promenadeconcert", ergens halverwege het seizoen, en het "Jaarlijks Openbaar Concert" gewoonlijk aan het einde van het seizoen. 

Verder geeft het A.I.O. elk jaar ongeveer tien tot twaalf besloten concerten, voornamelijk in bejaardentehuizen, scholen enz. in Arnhem en (wijde) omgeving. Deze concerten zijn meestal op woensdagavond.

De data van alle concerten worden ruim van te voren schriftelijk aangekondigd. Net als bij de repetities wordt ook bij de concerten ieder lid geacht ruim op tijd aanwezig te zijn. Voor de besloten "woensdagconcerten" is dit meestal 19.00 uur (einde concert is 21.30 uur). Bij eventuele verhindering moeten er invallers worden geregeld, dus is zo vroeg mogelijk doorgeven aan "absentie" van groot belang.